Cum organizezi o petrecere de neuitat pentru copii

Indiferent dacă este prima lui aniversare sau a paisprezecea, organizarea petrecerii perfecte a copilului este dorința fiecărui părinte. Piața abundă in servicii de organizări evenimente așa că nu trebuie să vă faceți griji când vine vorba despre rezervarea unei locații, tort, accesorii tematice sau servicii de animație. Aveți in vedere insă să țineți intotdeauna cont de recenzii sau recomandări atunci când optați pentru un furnizor sau altul!

Deci, care este secretul?

Am pus la punct câteva sfaturi de top pentru a ne asigura că oraganizarea aniversării copilului va aduce multa bucurie (mai degrabă decât coșmaruri înfricoșătoare  cu excepția cazului în care este tematică de Halloween, desigur) și sfaturile noastre utile pentru petreceri vă vor ține pe drumul cel bun!


Buget

Distracția adusă de ziua aniversară este o prioritate, deci asigurați-vă că planificați exact cât doriți să cheltuiți. Păstrând un control ferm asupra bugetului, sperăm să evităm scăparea de sub control a costurilor pentru că stresul banilor pot distruge bucuria marelelui eveniment.

Asigurați-vă că țineți cont de costul locului inchiriat dacă nu organizati petrecerea acasă, de costul decorațiunilor, mâncării, tortului, divertismentului și altor accesorii de petrecere, astfel încât să nu aveți surprize nu tocmai bine venite atunci când este timpul să plătiți factura.

Lista invitaților

Invitați toți colegii de clasă ai copilului dvs. sau va fi el mai fericit să aibă ca invitați la petrecerea lui doar pe cei mai apropiați prieteni? Prin crearea unei liste de invitați din timp, vă puteți face o idee despre unde să găzduiți evenimentul, cât va costa și dacă veți găzdui sau nu și adulți. De asemenea, puteți planifica activități și jocuri în consecință.

Puteți realiza o invitație drăguță trimisă prin mail, messenger/whatsapp sau, alternativ, puteți crea și imprima propriul design unic, lăsându-l chiar pe cel mic să inmâneze invitațiile la petrecerea lui.

Nu uitați să urmăriți orice solicitări speciale din partea invitatilor, cum ar fi nevoile dietetice precum alergii alimentare sau intoleranțe pentru a pregăti meniuri diferite pentru unii dintre invitați.

Locul de desfășurare

Găzduirea petrecerii acasă este intotdeauna o idee grozavă dacă spațiul ne permite, poate presupune un buget mai mic, dar după aceea veți avea multe lucruri de făcut. Dacă aveți o gașcă veselă de ajutoare (frați mai mici, bunicii…oricine!), veți avea parte de ajutor de nădejde in punerea la punct a tuturor detaliilor. 

Dacă alegeți să inchiriați un loc pentru petrecere, cum ar fi un restaurant sau un loc de joacă pentru copii, acest lucru vă va ușura cu siguranță volumul de muncă și va elimina dificultățile de catering pentru copii și părinți. Rețineți totuși că inchirierea unui astfel de loc va crește cu siguranță costul.

Urmăriți prognoza meteo dacă organizați o petrecere in grădină, țineți pumnii strânși pentru a avea o zi plină de soare  dar asigurați-vă intotdeauna că aveți unde să vă adapostiți de ploaie, intr-un foișor sau intr-un spațiu indoor.

Petrecerile de vară sunt mult mai ușor de planificat, deoarece puteți planifica un picnic de ziua de naștere într-un parc sau in pădure in spațiile special amenajate pentru picnic sau gratar, dar lăsați intotdeauna locul curat după finalizarea petrecerii.

Alegeți o tematică

Alegând o tematică, identificați imediat modalitățile de distracție iar cel mic va fi entuziasmat in așteptarea petrecerii lui specială, alegând chiar el o tematică pe care o iubește cu adevărat. Știm toți cât de pasionați sunt copiii când vine vorba de vizionarea filmului Moana sau Frozen, așa că de ce să nu selectați ca temă un film preferat? Vor exista posibilități interminabile de a alege decorațiunile și costumele, iar o cofetărie bună poate crea un tort de ziua de naștere a copiilor pentru a se potrivi cu filmul, povestea sau desenul animat ales.

În funcție de perioada anului, ați putea organiza o petrecere aniversară sezonieră. De exemplu, o petrecere cu vânătoarea ouălor de Paște, o petrecere fantezistă cu costume de Halloween sau o zi de naștere cu temă de Crăciun.

Implicați-l întotdeauna pe micuțul dvs. în planificarea petrecerii, deoarece va dori să vă ajute să alegeți tema și să se simtă și mai special.


Tortul

Acum că am ales tematica petrecerii și știm cu exactitate numărul de invitați așteptați la eveniment, este timpul pentru decizia finală ...este timpul tortului. Puteți să vă creați propriul tort  delicios sau dacă nu doriți stresul adăugat, vă recomandăm într-adevăr să apelați la un profesionist!

Fie că doriți un tort in formă de unicorn magic, sau ați ales ca tematică Alice în Țara Minunilor sau poate vă doriți un tort cu Spiderman sau prințese Disney, cu siguranță veți reusi să găsiți ceea ce căutați intr-o cofetărie sau de ce nu, chiar online.

Distracție și Jocuri

Personaje din povești, din filme sau din desene animate, magicieni sau castele gonflabile... opțiunile sunt nesfârșite. Costurile pentru o pereche de animatori (actori) cu experiență in asigurarea distracției la evenimente pot ajunge până la 300 de lei pe oră, dar importanța lor in cadrul unei petreceri este neprețuită. Dacă vă gândiți să angajați actori profesionisti, asigurați-vă că rezervați devreme pentru a evita dezamăgirea. Dilu Dila Tv sunt renumiți pentru organizarea celor mai reușite petreceri pentru copii, apelați intotdeauna cu incredere la serviciile noastre de animație in București, asigurate de cei 2 actori profesioniști.

Sau, dacă doriți să nu apelați la serviciile unor animatori, dar vreți ca petrecerea să fie distractivă, planificarea unor jocuri de petrecere va face ca lucrurile să funcționeze frumos. Nu uitați să cumpărați premii pentru copii!

Mâncarea

Dacă organizați petrecerea acasă, o idee simplă dar foarte atractivă pentru micii invitați va fi o selecție de sandvișuri. Acestea nu trebuie să fie atât de plictisitoare pe cât par! Utilizați tăietori de biscuiți pentru a crea forme distractive sau creați un bufet de sandwich-uri, așezând chifle cu unt, brânză, șuncă și castraveți tăiați. Astfel, micii tăi oaspeți pot alege ce le place.

Mâncărurile tradiționale de petrecere, cum ar fi mini cârnații, grătarele, cartofii prăjiți, bucățile de morcov, mini pizza, chipsurile într-un castron, cuburile de brânză și fructele pre-tăiate sunt întotdeauna bine venite! Când vă gândiți la gustări dulci, puteți opta pentru mini produse de patiserie, biscuiți, sau mini prăjituri. Simplitatea este cheia!

Gândiți-vă intotdeauna la grupa de vârstă a copilului dvs. Deci, dacă organizați o petrecere pentru pre-adolescenți, ar putea prefera pizza și burgeri, mai degrabă decât sandvișuri mici. De asemenea, nu uitați să vă gândiți și la vegetarieni și să încercați să aflați în prealabil orice alergie.

Amintiți-vă, dacă organizați o petrecere pentru copii cu adevărat mici și părinții lor vor rămâne la eveniment, vă recomandăm să invitați și adulții să se servească sau cel puțin să oferiți ceai și cafea (poate chiar o prăjitură cu cafea!).

Băuturi

Pentru o petrecere de zi de naștere de succes, vă recomandăm să evitați băuturile gazoase. Mulți părinți nu se bucură de gândul că cei mici vor consuma băuturi gazoase cu atât de mult zahăr/colorant, așa că optează pentru ceva mai puțin controversat precum limonada sau freshuri de fructe.

Calendarul organizării petrecerii

Organizarea unei petreceri de naștere de succes ține de planificarea in amanunt, așa că am creat o listă pentru a vă ține evidența a tot ceea ce trebuie făcut.

CU DOUĂ LA TREI LUNI ÎNAINTE:

Rezervați locația, animatorii doriți și accesoriile precum un castel gonflabil 

Începeți să vă gândiți la lista de invitați

Asigurați-vă că invitații speciali pot participa (de exemplu, cel mai bun prieten al copilului) 

PATRU SĂPTĂMÂNI ÎNAINTE:

Trimiteți invitațiile și solicitați confirmarea participării

Începeți să cumpărați decorațiuni, premii pentru jocuri, pinata sau alte accesorii dorite.

Găsiți și rezervați serviciile unei cofetării pentru realizarea unui tort frumos

DOUĂ SĂPTĂMÂNI ÎNAINTE:

Mențineți legătura cu acei invitați care încă nu au confirmat participarea

Planificați meniul

Confirmați serviciile/produsele rezervate (animatorul, cofetaria și locul de desfășurare)

Dacă organizați o petrecere în aer liber, veniți cu un plan de rezervă în caz de vreme rea


CÂTEVA ZILE ÎNAINTE:

Cumpărați mâncarea și băuturile

Dacă găzduiți petrecerea acasă, începeți să pregătiți casa (asigurați-vă că cei mici au acces doar in locuri sigure pentru copii)

Asigurați-vă că aveți ajutor de la prieteni și familie

Planificați o schiță aproximativă a activităților petrecerii

ZIUA PETRECERII

Decorați

Dacă organizați o petrecere în aer liber, asigurați-vă că planul dvs. de rezervă pentru vreme nu tocmai bună este gata

Aranjați mâncarea


Bine ați venit! Să inceapă distracția! 


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs